MantisBT - Xdebug
View Issue Details
0001587XdebugRemote Debuggingpublic2018-11-21 09:092018-11-21 09:54
dpashkov 
derick 
normalminoralways
resolvedno change required 
2.7.0beta1 
 
Windows 10
7.0.30-7.0.32
0001587: Xdebug 2.7.0beta1 not working
Xdebug in version 2.7.0beta1 not work on windows 10 64bit.
I am use build-in php web server and phpstorm IDE.
However Xdebug in previous version 2.7.0alpha1 or 2.6.1 work correctly.
1. Install PHP 7.0 (7.0.32)
VC14 x64 Thread Safe (2018-Sep-13 03:16:51)
https://windows.php.net/downloads/releases/php-7.0.32-Win32-VC14-x64.zip [^]
2. Download Xdebug 2.7.0beta1 Windows binaries for PHP 7.0 VC14 TS (64 bit) and configate via php.ini:
zend_extension=C:\php70\ext\php_xdebug-2.7.0beta1-7.0-vc14-x86_64.dll
;zend_extension=C:\php70\ext\php_xdebug-2.7.0alpha1-7.0-vc14-x86_64.dll
;zend_extension=C:\php70\ext\php_xdebug-2.6.1-7.0-vc14-x86_64.dll
xdebug.idekey=PHPSTORM
xdebug.remote_enable=1
xdebug.remote_host=127.0.0.1
xdebug.remote_port=9010
xdebug.remote_log=D:\remote.log
3. Configurate phpstorm with using C:\php70\php.exe and port 9010
4. Goto project dir and start php server:
cd c:\Users\dpashkov\PhpstormProjects\temp
php -S 127.0.0.1:80

Debuging not working: browser in state loading, phpstorm see nothing.

If I use php with other xdebug dll file (php_xdebug-2.7.0alpha1-7.0-vc14-x86_64.dll or php_xdebug-2.6.1-7.0-vc14-x86_64.dll) all works well
No tags attached.
Issue History
2018-11-21 09:09dpashkovNew Issue
2018-11-21 09:54derickNote Added: 0004725
2018-11-21 09:54derickStatusnew => resolved
2018-11-21 09:54derickResolutionopen => no change required
2018-11-21 09:54derickAssigned To => derick

Notes
(0004725)
derick   
2018-11-21 09:54   
I ran into this myself, and found out it was a bug in PhpStorm: https://youtrack.jetbrains.com/issue/WI-43622 [^] — their latest EAP version has it fixed, and can be downloaded from https://www.jetbrains.com/phpstorm/nextversion/ [^]

As this is not a bug in Xdebug, I will be closing this report. Thanks for filing it!