MantisBT

View Issue Details Jump to Notes ] Issue History ] Print ]
IDProjectCategoryView StatusDate SubmittedLast Update
0001451XdebugInstallationpublic2017-07-04 18:072017-09-02 12:59
Reporterjungalwala 
Assigned Toderick 
PrioritynormalSeveritymajorReproducibilityalways
StatusresolvedResolutionfixed 
PlatformLinuxOSCENTOSOS Version6.9
Product Version2.5.4 
Target VersionFixed in Version 
Summary0001451: Getting the following message in STDERR
Descriptionphp -i
Xdebug requires Zend Engine API version 220131226.
The Zend Engine API version 320151012 which is installed, is newer.
Contact Derick Rethans at http://xdebug.org/docs/faq#api [^] for a later version of Xdebug.
Steps To ReproduceI followed your instructions guide using the wizard (https://xdebug.org/wizard.php [^])
TagsNo tags attached.
Operating System
PHP Version7.0.20-7.0.24
Attached Files

- Relationships

-  Notes
(0004363)
derick (administrator)
2017-07-04 18:11

Have you looked at what https://xdebug.org/wizard.php [^] says?
(0004366)
jungalwala (reporter)
2017-07-05 16:14

Hi Derick,
I am not sure what specifically you are referring to in the wizard. I followed all the instructions listed in the wizard. Here is what I see:

Tailored Installation Instructions

Summary

Xdebug installed: no
Server API: CGI/FastCGI
Windows: no
Zend Server: no
PHP Version: 7.0.20
Zend API nr: 320151012
PHP API nr: 20151012
Debug Build: no
Thread Safe Build: no
Configuration File Path: /opt/cpanel/ea-php70/root/etc
Configuration File: /opt/cpanel/ea-php70/root/etc/php.ini
Extensions directory: /opt/cpanel/ea-php70/root/usr/lib64/php/modules
Instructions

Download xdebug-2.5.4.tgz
Unpack the downloaded file with tar -xvzf xdebug-2.5.4.tgz
Run: cd xdebug-2.5.4
Run: phpize (See the FAQ if you don't have phpize.

As part of its output it should show:

Configuring for:
...
Zend Module Api No: 20151012
Zend Extension Api No: 320151012
If it does not, you are using the wrong phpize. Please follow this FAQ entry and skip the next step.

Run: ./configure
Run: make
Run: cp modules/xdebug.so /opt/cpanel/ea-php70/root/usr/lib64/php/modules
Edit /opt/cpanel/ea-php70/root/etc/php.ini and add the line
zend_extension = /opt/cpanel/ea-php70/root/usr/lib64/php/modules/xdebug.so
Restart the webserver
If you like Xdebug, and thinks it saves you time and money, please have a look at the donation page.
(0004377)
derick (administrator)
2017-07-22 09:21

Sorry, I meant to ask whether you have looked at what http://xdebug.org/docs/faq#api [^] said :-)
(0004403)
derick (administrator)
2017-09-02 12:59

This is not a bug, please reach out through the support methods at https://xdebug.org/support.php [^]

- Issue History
Date Modified Username Field Change
2017-07-04 18:07 jungalwala New Issue
2017-07-04 18:11 derick Note Added: 0004363
2017-07-04 18:11 derick Assigned To => derick
2017-07-04 18:11 derick Status new => feedback
2017-07-05 16:14 jungalwala Note Added: 0004366
2017-07-05 16:14 jungalwala Status feedback => assigned
2017-07-22 09:21 derick Note Added: 0004377
2017-07-22 09:21 derick Status assigned => feedback
2017-09-02 12:59 derick Note Added: 0004403
2017-09-02 12:59 derick Status feedback => resolved
2017-09-02 12:59 derick Resolution open => fixed


Copyright © 2000 - 2017 MantisBT Team
Powered by Mantis Bugtracker